Belangrijk is om uit te zoeken wat uw huisdier in het wild zou eten. Probeer dit zo goed mogelijk na te bootsen. Gezonde voeding voorkomt gezondheidsklachten en gedragsproblemen. Het spijsverteringsstelsel is voor 99,8% gelijk aan die van wolf. De voorvader van de hond is wellicht een wolf, een coyote of prairiehond geweest. Hoe dan ook van oorsprong is de hond nog steeds een vleeseter, maar waar bestaat het rantsoen van een wolf nu precies uit...

Het rantsoen van in het wild levende wolven en katachtigen bestaat voor het grootste gedeelte uit prooidieren. Vogels, kikkers, vissen, knaagdieren, kleine prooidieren, kadavers, vleesresten en grote hoefdieren staan op het menu. Wolven zijn vooral geïnteresseerd in de dunne darm met inhoud, de lever en de nieren. De rest laten ze liggen, behalve kleine prooidieren die eten ze wel helemaal op. Eerst eten ze het vlees, pas als dit verteerd is gaan ze de botten eten. De wolven zijn hier selectief in, ze eten alleen de botten waar rood beenmerg in zit. Ze hebben niet meer dan 2 tot 5 % koolhydraten nodig, in de vorm van verteerde groenten. In de zomer en het najaar eten ze vooral fruit. Zoete appels, peren, pruimen, paprika's en vooral walnoten zijn ze gek op. Verder eten ze nog bessen, vruchten, wortelen en knollen.


wolf-center.eu          En dit is wat we onze honden nu geven   
                      

U moet er dus om denken dat uw hond net zo gevarieerd eet. Kleine hoeveelheden groentes en fruit is net zo belangrijk. de uitzending over honden- en kattenvoer van de Keuringsdienst van Waarde en ontdek wat er in hondenbrokken zit!

 

  Petfood Part I    Petfood Part II    Petfood Part III       Petfood Part IV


Voorkom klachten met gezonde voeding
Gezonde voeding heeft invloed op het gedrag en de emoties. Heeft uw huisdier last van klachten, zoals slechte ontlasting, huid- en vachtproblemen, allergieën of gezondheidsproblemen? Voeding, welzijn en gedrag spelen hierbij een belangrijke rol. Als therapeut kijk ik naar de totale gezondheid van het dier. Hierbij maak ik gebruik van speciale behandeltechnieken en natuurlijke middelen. Dit zou onder andere kunnen zijn energetische therapie, massage, Bachremedies, kruiden, essentiële oliën en voedingssuplementen. U ziet direct resultaat! 

Voor een voedingsadvies kunt u contact met mij opnemen

Passie voor Dieren. Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852