Zoeken
                                     

PRAKTIJK PASSIE VOOR DIEREN
In mijn praktijk geef ik deskundig advies op het gebied van vachtverzorging, voeding, therapie, training en natuurgeneeskunde. Ben je op zoek naar een goede (her)start met je dier of wil je probleemgedrag verhelpen of voorkomen? Je dier zo gezond mogelijk houden en daarbij ondersteunen op een natuurlijke manier? Ik help je daar graag bij!

'Creëer een natuurlijke leefwijze...
Ieder dier heeft een uniek karakter en wordt gevormd door emoties en eerder opgedane ervaringen. Naast de symptomen kijk ik naar het karakter van het dier, maar ook de leefomgeving en de interactie met zijn mens komt aan bod. Verschillende factoren kunnen de natuurlijke (gezonde) balans in het lichaam verstoren. Denk aan stress, te weinig rust, verkeerde voeding, veel chemische belasting, weinig beweging of geen uitdaging. Om het lichaam op natuurlijke wijze te herstellen maak ik gebruik van gerichte behandeltechnieken en natuurlijke middelen. Ze werken ondersteunend en kunnen elkaar goed aanvullen, waardoor een beter resultaat te behalen is.

..waardoor ziektes zo min mogelijk de kans krijgen'..
Wanneer een dier niet in balans is, kun je dit merken aan zijn lichamelijke conditie, gedrag of een combinatie hiervan. Stress, onzekerheid, agressie of ander onverklaarbaar gedrag. Hierdoor kunnen weer diverse lichamelijke klachten ontstaan (onzindelijkheid, jeuk, exceem). Probeer daarom zo goed mogelijk de natuurlijke omstandigheden voor je dier na te streven, waardoor ziektes zo min mogelijk kans krijgen. Ik kan je hierbij adviseren en helpen met diertherapie ter ondersteuning.

Dieren hebben verschillende karakters, waardoor elk dier zo zijn natuurlijke gedragingen en behoeftes heeft. Ze hebben net als wij gevoelens en emoties. Soms zijn ze druk, geïrriteerd, onrustig of neerslachtig. Bekijk de wereld door de ogen van je dier om te begrijpen waarom het ongelukkig of gelukkig is. Dit doen we door te kijken naar de dieren in het wild. Kijk hoe ze daar leven en vergelijk dit met de leefomstandigheden van je huisdier. Zo is er onderscheid tussen roofdieren, prooidieren en kuddedieren. In welke groep hoort jouw dier thuis?
    
SPECIALISATIES:
 Energetische therapie voor paard, hond & huisdier:
met deze techniek wordt gewerkt op de meridianen, chakra's, spieren, facia, botten,
triggerpoints, het cranio ritme,.....

Natuurgeneeswijze voor paard, hond & huisdier:
       kruiden, essentiële oliën, bachbloesems
Supplementen en andere natuurlijke produkten
Omgang, voeding en huisvesting
Vachtverzorging, training en gedragstherapie
Begeleiding euthanasie en rouwproces
Ondersteuning bij ouderdom

Diertherapie helpt goed als ondersteuning maar vervangt geen dierenarts. Bij acute problemen dien je direct contact op te nemen met een dierenarts!

Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852
  
Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852