Zoeken

KRULLENDE OF GOLVENDE VACHT
Golvend haar of zachte krullen, waarbij de ondervacht blijft doorgroeien

  Barbet Ierse Waterspaniel Bedlington Terrier   Bichon Frise   Chesapeake Bay Retriever
  *Curly Coated Retriever  Golden Doodle Kerry Blue Terrier  
Poedel   Perro de Agua Espanol Portugese Waterhond Soft Coated Wheaten Terrier 
Wetterhoun

VACHTBEHANDELING BIJ 'PASSIE VOOR DIEREN'
ontwollen, scheren, knippen, nat sproeien en met de hand masseren
         
VERHARING
Bij deze rassen verhaart de ondervacht en de bovenvacht in de regel 2x per jaar. Alleen het langere haar op de staart en de broek zal heel het jaar door haar verliezen.

ONDERHOUD
Vachten met zachte krullen of golvend haar waarbij de ondervacht door blijft groeien. De meeste vachten hebben een intensieve verzorging nodig en moeten bijna dagelijks gecontroleerd worden bij de broek, poten, oren en buik.
  Dit om klitten te voorkomen en vervilting van de vacht tegen te gaan. Honden met deze vachten komen om de
8 tot 10 weken in de trimsalon. Bij het wassen wordt niet alleen een shampoo maar ook een conditioner gebruikt. Dit is om de vacht goed doorkambaar en zacht te houden, zodat ze hierna geknipt kunnen worden. Behalve honden met een oliehoudende krulvacht.

Honden met een oliehoudende vacht mogen niet geborsteld of gekamd worden en al helemaal niet droog föhnen. Voor onderhoud mag deze vacht af en toe met de grove hark of kam worden doorgekamd. Met name achter en onder de oren moet er regelmatig gekamd worden ter voorkoming van klitten. Alleen wassen als de hond echt in de ruiperiode is, om met een grove kam het dode haar te verwijderen. Hierna de vacht met een speciaal verzorgingsprodukt met de hand inmasseren, waardoor de haren mooi vettig en goed in de krul vallen. Soms kunnen
Wetterhounen een zeer slechte vachtconditie hebben waarbij er zelfs kale plekken te zien zijn. K1 tabletten van Jean Peau bevatten oliën die zorgen dat het haar beter en steviger wordt en bevordert de haargroei.

Terug naar vachttypes

Passie voor Dieren. Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852