Zoeken
EEN DIERVRIENDELIJKE VACHTVERZORGING!!

Vachtbesparend trimmen
100% natuurlijke shampoos & dierproefvrij


Jij kiest toch ook voor een zo natuurlijke en veilig mogelijke vachtverzorging? In mijn salon werk ik alleen met natuurlijke produkten, de kans op huidirritaties is daardoor minimaal. Op een diervriendelijke en vachtbesparende wijze. Dat wil zeggen, oude haren worden verwijderd en gezonde haren krijgen de juiste verzorging.  De was- en blaasmethode is vooral geschikt voor honden met een dubbele vacht. Ook geeft deze methode goede resultaten bij castratievachten en overmatige verharing.  

Hoe werkt het? Je hond gaat direct i
n bad met een op de vacht afgestemde shampoo. De vacht wordt een lange tijd geweekt waardoor de oude, losse haren zich volzuigen met water. Met een waterblazer worden deze haren gemakkelijk uit de vacht geblazen. Verhaart je hond in het voor-en najaar kies dan voor deze vachtbesparende behandeling. Het is geschikt voor alle honden die verharen, vooral honden met veel onderwol. Er zijn in totaal twee behandelingen nodig. Door de wasbeurt in korte tijd te herhalen, komen nu ook de wolharen mee die toen nog niet aan het verharen toe waren. Bij honden met extreem haarverlies kunnen meer wasbeurten nodig zijn, met een maximum van zes. Vaak is er na één behandeling al duidelijk resultaat.

Voorkom het uittrekken van levende haren
Wanneer je op het verkeerde moment de natuurlijke cyclus (het bioritme) van de vacht verstoort, blijft je hond alsmaar verharen en wordt er extra klitvorming veroorzaakt. Een vacht kent een periode van rust en activiteit, van groeien en afsterven. Er zijn verschillende vachttypes die ieder hun eigen cyclus hebben. Onder welk vachttype valt jouw hond? Neem gerust contact op voor een goed advies, zodat ook jij voor de juiste vachtverzorging kiest!!

Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852

Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852