Zoeken
 BALANCE & CARE FOR HORSES
PAARDENTAAL
Natuurlijke omgang & bewust rijden

WILT U OOK WETEN WAT HET PAARD U TE VERTELLEN HEEFT?

Waarom doet een paard wat ie doet, waarom vertoont het ongewenst of probleemgedrag? Dit komt voort uit het instinct in combinatie met het misverstand dat ontstaat door twee verschillende talen, die van mens en paard. Voor het communiceren met hun soortgenoten, hebben paarden allerlei lichaamssignalen tot hun beschikking. Zelfs met de kleinste beweging kunnen ze al laten weten of ze elkaar accepteren of niet. Zij gebruiken deze communicatie ook naar ons toe. Leer daarom de taal spreken die ze ook in de kudde gebruiken. Lichaamstaal is zo'n techniek waarbij wij de taal van het paard leren spreken en niet andersom. Er ontstaat vertrouwen en respect in plaats van dat we het paard onze wil opleggen.

Communiceren zoals zij dat onderling ook doen. U wordt zich bewust van uw houding ten opzichte van uw dier

Een stabiele basis begint bij het invullen van de natuurlijke behoeftes van uw paard. U leert hoe paarden onderling communiceren, de behoeftes hiervan in te vullen en de talenten van uw paard te benutten. U leert uw paard op een liefdevolle manier op te voeden en te begeleiden. Een relatie primair gericht op begrip, vertrouwen en samen plezier maken! Een samenwerking waarbij veiligheid voorop staat. Het paard ziet u als een natuurlijke leider waardoor acceptatie vrij gemakkelijk wordt. Denk hierbij aan trailerladen, gewenning aan een zadel of een eerste buitenrit.

Wilt u ook een fantastisch paard dat goed in zijn vel zit en waarmee u een sterke band ontwikkelt? Neem dan contact met mij op!

'Een paard kunt u wel uit de kudde halen maar u haalt het kuddegedrag niet uit uw paard'

Passie voor Dieren. Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852