Zoeken
VOEDINGSADVIES  / GEZONDHEIDSCHECK


Waarom de darmflora in balans moet zijn
V
oeding is erg belangrijk voor het welzijn van je huisdier. Verkeerde voeding kan leiden tot gezondheids- en gedragsproblemen. Darm- en huidklachten, artrose, epilepsie, dementie..., maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding? Samen kijken we wat het beste is voor je hond met uitleg en advies over de juiste voeding.  Er wordt gekeken naar de natuurlijke behoeftes van het diersoort en wat op dat moment het beste past. Je hond is fitter, denkt beter na en voelt zich zelfs gelukkiger.

allergieën, verstopte anaalklieren, slechte ontlasting..

Behalve voeding zijn er meer factoren die een belangrijke rol spelen. Ze hebben invloed op de gezondheid, het gedrag en de emoties en kunnen de gezonde balans in het lichaam verstoren. Als therapeut kijk ik naar de totale gezondheid van het dier. Voeding, verzorging, de leefomgeving maar ook de interactie komt aan bod. Ik geef hierin advies en indien nodig maak ik gebruik van speciale behandeltechnieken en natuurlijke middelen. Dit zou kunnen zijn: "Energetische therapie, essentiële oliën, bach-bloesems, kruiden en voedingssuplementen. Het gaat om de juiste balans vinden en het genezen ervan. Je
ziet direct resultaat! 

..artrose, overgewicht, jeuk, oorontsteking...


PUPPY CONSULT


Welke voeding is geschikt voor mijn pup, welke vachtverzorging is nodig en ga ik wel of niet naar de hondenschool. Tijdens het puppyconsult komen de verzorging en de opvoeding ruim aan bod. Tijdens het puppyconsult:

- zoeken we de voeding die het beste bij je puppy past
- welke (kauw)snacks je beter wel of niet kunt geven
- leer je het verschil tussen een tuigje en een halsband
- welke speeltjes wel of niet geschikt zijn voor jouw pup
- wordt de ontvlooiing, ontworming, vaccinatie & voortbeplanting besproken
- inclusief gratis nazorg over een aantal weken

Na een aantal weken hebben we telefonisch contact om te kijken hoe het nu met je puppy gaat. Wil jij ook een goede start voor je pup? Bel of mail mij of maak direct een afspraak!

 SENIOREN CONSULT
 
Je huisdier is minder actief en er verschijnen steeds meer grijze haren rond zijn snoet. Ook je hond wordt een dagje ouder. Het lopen gaat trager, gewicht neemt toe, minder weerstand en energie. Weet je dat je met voeding en supplementen nog veel kunt verbeteren? Wanneer je ouder wordt, worden bepaalde voedingsstoffen niet meer goed door het lichaam opgenomen en de bloedsomloop wordt trager. Energetische therapie helpt om de blokkades op te heffen en de doorbloeding te verbeteren. Een seniorenconsult bestaat uit adviezen om je huisdier zo lang mogelijk vrij van klachten te houden en zo een optimale gezondheid te kunnen aanbieden. Tijdens het seniorenconsult:

-zoeken we de voeding die het beste bij je senior past
- bepalen we of er supplementen en/of kruiden nodig zijn
- komen het ontvlooien, de ontworming  en vaccinatie aan de orde
- kijken we of de leefomgeving is afgestemd op de behoefte van je senior
- leer ik je massagetechnieken voor een betere doorbloeding
- is er gratis nazorg over 6 weken

Na 6 weken hebben we telefonisch contact om te zien hoe het nu met je senior gaat. Ook jij wilt toch dat je hond zo lang mogelijk gezond en pijnvrij blijft? Bel of mail mij voor een afspraak!


GEZONDHEIDSCHECK
Heeft je hond geen klachten en wil je dat graag zo houden? Weet je niet of je de juiste voeding hebt? Een gezondheidscheck duurt ongeveer 60 minuten en vindt bij je thuis plaats. Ik kijk hierbij naar de totaliteit van je dier zoals: huisvesting, beweging, leefomstandigheden en de interactie tussen jullie beiden. Elke vorm van stress kan verstoringen geven. Waaruit bestaat een gezondheidscheck:

- we kijken naar voeding die het beste op dat moment bij je huisdier past
- wordt de ontvlooiing, ontworming, vaccinatie & voortbeplanting besproken
- kijken we of er ondersteuning nodig is met therapie, kruiden en supplementen
- kijken we naar de natuurlijke behoeftes van het dier
-kijken we naar huisvesting, leefomgeving en beweging
- vind er gratis nazorg plaats over 6 weken

Voorkomen is beter dan genezen...........omdat je dier het waard is!!

Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852
  
Passie voor Dieren 
Balance & Care for Animals 

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852