Zoeken
BALANCE & CARE FOR ANIMALS
ENERGETISCHE THERAPIE
  
HERSTEL VAN HET NATUURLIJK EVENWICHT
 Voor paarden, honden en andere dieren

Energetische therapie is een ondersteunende behandelwijze. Zeer effectief om een diepe, genezende ontspanning teweeg te brengen en om de fysieke, emotionele en mentale gezondheid te ondersteunen. Niet alleen het natuurlijk evenwicht wordt hersteld maar ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt optimaal versterkt. Overbelasting gedurende langere periodes hindert de zelfgenezing en kan tot blokkades leiden. De communicatie tussen de cellen is verstoord, waardoor het functioneren wordt gehinderd. Hierdoor kunnen allerlei aandoeningen ontstaan, ziektes maar ook klachten zoals spier- en gewrichtspijn of allergieën.

Energetische therapie wordt ingezet als aanvulling op de dierenarts, maar ook ter ondersteuning bij klachten van allerlei aard. Denk hierbij aan pijnbestrijding, angsten, trauma's, het sneller en mooier genezen van wonden, begeleiding laatste levensfase of ter voorbereiding voor op een wedstrijd. Ook kan deze krachtige herstelmethode worden ingezet bij gedragsproblemen en preventief om ervoor te zorgen dat een dier in balans blijft.

Na afstemming met het dier wordt met behulp van lichte aanrakingen en verschillende technieken het lichaam in beweging gebracht. Soms worden er tijdens de behandeling essentiële oliën of Bachbloesems ingezet, afhankelijk van wat het dier nodig heeft. Door in te werken op de energiepunten wordt de energie (qi) in specifieke energiebanen (meridianen) gebalanceerd. Blokkades worden opgeheven waardoor klachten afnemen. Het zelfherstellend vermogen neemt toe.
 
    Als een paard behandeld wordt ontstaat er direct een vorm van rust en diepe ontspanning. Het paard kan zijn hoofd laten hangen, likken, kauwen, in slaap vallen of gaan briesen. Ook kan het gebeuren dat het eerst onrustig wordt en daarna pas één of meerdere signalen afgeeft. Veel dieren krijgen tijdelijk meer behoefte aan slaap. Ook kan het voorkomen dat ze meer water gaan drinken dan gebruikelijk, omdat de energie een ontgiftende werking heeft. Direct of een week na de eerste behandeling kunt u al verschillen waarnemen. Dieren knappen er echt van op. Emotioneel gezien komen ze er sterker uit, gezondheidsklachten en gedragsproblemen lossen soms vanzelf op. Belangrijk om als eigenaar uw dier goed te blijven observeren.

Soms is het niet mogelijk om langs te komen met uw dier of is er direct ondersteuning nodig. Een afstandsbehandeling biedt dan uitkomst en is net zo effectief, misschien zelfs wel effectiever. Het dier hoeft niet vervoerd te worden en kan in zijn eigen vertrouwde omgeving een behandeling ontvangen. Bij uitstek geschikt voor wilde dieren, dieren die snel worden afgeleid of die door pijn de aanraking niet kunnen verdragen.


Diertherapie kan een goede ondersteuning zijn maar vervangt geen dierenarts.  Bij acute problemen dient u direct contact op te nemen met een dierenarts!

Passie voor Dieren. Waar het welzijn van uw dier voorop staat!/span>
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852