Zoeken
DE DIERTHERAPEUT
Energetische behandeling voor paarden, honden en huisdieren

VOOR HERSTEL VAN HET NATUURLIJK EVENWICHT
Door mijn opleidingen heb ik verschillende disciplines geleerd waarmee een eigen therapie ontwikkeld is. Deze heb ik 
(B)alance & (C)are for (A)nimals therapie genoemd. BCA is een aanrakingstechniek die blokkades in de energiebanen opheft, waardoor de energie in het lichaam weer begint te stromen. Het natuurlijk evenwicht herstelt, waardoor het dier fysiek en mentaal lekkerder in zijn vel zit. BCA kan uit verschillende elementen worden samengesteld:

Therapie, massage & bodywork;
Voedingsadvies en ondersteuning in de vorm van natuurlijke middelen;
(bloesemremedies, kruiden, essentiële oliën, voeding en/of supplementen)
Advies omgang, training, huisvesting etc...

 Bloesemremedies werken hierbij in op het herstel van de balans en kruiden werken op het lichaam en de emoties. Voedingssupplementen als extra ondersteuning voor het lichaam. Essentiële oliën bij lichamelijke klachten en emoties. Door verschillende disciplines te combineren wordt het effect versterkt en bereiken we het beste resultaat!

 
Wanneer het lichaam een verstoorde energiebalans heeft, kunnen er allerlei blokkades ontstaan. Bewegingsproblemen door bijvoorbeeld pijn, angst en spanningen wat weer tot gedragsproblemen kan leiden. Elke vorm van stress kan verstoringen geven. BCA is er op gericht om verstoringen op te sporen en het ritme van de beweging te herstellen. Ik voel waar de blokkades zitten en waar de doorstroming stagneert. Met behulp van  lichte aanrakingen in combinatie met verschillende technieken, ontstaat er rust en diepe ontspanning.  Dit zorgt er voor dat de doorstroming op gang komt. Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.

BCA therapie is een krachtige ondersteuningsvorm om de oorzaak van de klachten te achterhalen en kan preventief worden ingezet om te zorgen dat een dier in balans blijft. De werking van het zenuw- en hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functies van het lichaam krijgen hierdoor een flinke stimulans.

Soms is het niet mogelijk om langs te komen of is er direct ondersteuning nodig. Een behandeling op afstand biedt dan uitkomst en is buitengewoon effectief. Het dier hoeft niet vervoerd te worden en kan in zijn vertrouwde omgeving een behandeling ontvangen. Dit is uitermate geschikt voor wilde dieren, dieren die snel worden afgeleid of door pijn de aanraking niet kunnen verdragen. Blessures en wonden genezen sneller en vaak mooier, waardoor er minder littekens ontstaan. Voor snel herstel na een operatie en bij begeleiding in de laatste levensfase.

 Na een behandeling dient het lichaam zijn balans te hervinden. De afvalstoffen die tijdens een behandeling vrij komen verlaten het lichaam. Hierdoor kan het voorkomen dat het dier wat moe of stijf is. Het is belangrijk dat het dier twee dagen rust krijgt. Kortom niet rijden, of langdurige inspanning laten verrichten.


BCA therapie kan een goede ondersteuning zijn maar vervangt geen dierenarts. Bij acute problemen dien je direct contact op te nemen met een dierenarts!

Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852
  
Passie voor Dieren 
Balance & Care for Animals 

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852