Paginanaam
Zoeken
UITBLINKER OP DE HONDENSCHOOL, THUIS EEN RAMP!
 
  Fam. Zijlstra met Fermin en Borca - St. Jacobiparochie, Friesland

Wij hebben contact met Petra gezocht door bepaald probleemgedrag bij onze hond Fermin. Fermin hebben we gekocht via een stichting die honden uit het buitenland naar Nederland haalt. Fermin komt uit Spanje en was ongeveer 4 maanden toen we hem kregen. Fermin is een leuke, energieke, maar vooral slimme hond. We zijn daarom ook direct met hem op hondenles gegaan en hier was hij vanaf les 2 (dmv de clicker) de uitblinker van de groep, maar dat was thuis wel anders. Hij luisterde niet, deed zijn behoefte in huis terwijl hij zindelijk was, kon niet in de bench(deze sloopte hij en dit heeft hem een kies gekost), kon heel slecht alleen zijn, begon te slopen en hij gromde op totaal onverwachte momenten. Ook onze andere hond Borca wist niet wat hij met Fermin aan moest, het ene moment wou hij spelen en het andere moment gromde hij Borca weg, maar als wij weg gingen zocht hij wel altijd steun bij Borca (nu nog). Op een gegeven moment was het zo erg dat Fermin mij een aantal keren heeft "gebeten". Dit kwam ook door onwetendheid van ons en alle goedbedoelde adviezen die je her en der krijgt. Toen we op dit punt aanbeland waren moest er wat gebeuren want zo kon het niet verder en zou het niet goed komen. Dus na een  belletje naar Petra, kwam ze bij ons thuis.  
                                                                                                         
Bij binnenkomst waren beide honden dolenthousiast. Op een gegeven moment ging Borca rustig liggen maar Fermin hield vol, hij haalde al zijn charmes uit de kast om aandacht te krijgen, speeltjes meesleuren, hard blaffen en heel zielig kijken. Het was voor Petra duidelijk dat Fermin een slimme hond was. Dus wij zijn na de eerste adviezen direct aan de slag gegaan, van een uur lopen naar hooguit 5 minuten en van consequent naar superconsequent. Maar de technieken werkten, Fermin kwam in huis bij je als je hem riep, hij apporteerde na 3 dagen een bal en nee hij liep niet lekker voor je langs met de bal maar bracht de bal echt bij je terug. Op de hondenschool hadden we een hond die lang zo goed niet meer luisterde maar dat vonden wij niet erg want thuis deed hij het stukken beter. Ook zijn gromgedrag veranderde (van 3x daags naar 1 á 2 keer per week) en zijn idiote hyperactieve gedrag is ook geremd. Als Fermin erg moe is gromt hij nog wel eens, maar op het moment dat hij dat doet loopt hij bij je weg en gaat niet meer over in de aanval. Slopen doet hij alleen als wij geen genoeg tijd aan hem hebben besteed. Ook als wij weggaan is niet meer zo'n probleem we kunnen gerust7 uren wegblijven als hij maar moe genoeg is.

We weten nu dat we een hond hebben die heel gevoelig is voor alle prikkels die hij krijgt en ook een hond die genoeg uitdaging moet krijgen en een consequente aanpak nodig heeft. Borca daarentegen is een echte goedzak die de aanpassingen geweldig heeft opgenomen. Wij vonden het namelijk wel heel sneu voor Borca dat hij zoveel vrijheid moest inleveren, voor hem moesten er ineens een hoop dingen veranderen na 7 jaar, maar die luistert alleen nog maar beter en kan dus vaker los en van zijn vrijheid genieten! Onderhand hebben we het stappenplan van Petra als basis genomen met hier en daar een zijweggetje, maar zodra we merken dat het gedrag weer ten nadele veranderd, zijn we weer consequenter. Het heeft hier bij ons in huis voor een hoop rust gezorgd. Petra bedankt!

Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852

Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852