Paginanaam
Zoeken
KLEM TUSSEN POORT EN PAAL
         
Saskia met paard Egon - Noord Holland

Wo 08 mrt 2017 15.30 uur HELP! Mijn paard Egon is gewond geraakt bij het buiten zetten door de staleigenaar. Egon blijft aan de boog van de poort hangen met zijn deken, trekt de poort op wieltjes mee en komt daardoor klem tussen poort en paal te zitten. Hij raakt vreselijk in paniek, komt daardoor met zijn achterbenen over het uiteinde van de poort en raakt met zijn rechterachterbeen ook klem tussen de spijlen van de poort. Zijn deken zit nog steeds vast aan de boog van de poort en aan de andere kant zit hij vast aan de boog die op de paal zit. Een nachtmerrie!!

Nadat Egon weer wat rustiger was geworden, kon de deken door de staleigenaren worden los gescheurd, zodat hij van de poort af kan springen. In blinde paniek rent hij ook nog eens dwars door het struikgewas, waar hij heel veel verwondingen aan zijn achterbenen oploopt. Terug op stal staat hij met bolle rug, shakend en zwetend. Het is wel duidelijk dat hij veel pijn heeft en in shock is. Hij blijkt veel wonden te hebben aan zijn achterbenen, vooral aan de binnenkant van het hangen op het uiteinde van de poort en een lelijke wond op zijn rechter spronggewricht.                
   
2 foto's van de ergste verwondingen
(te veel om ze allemaal te plaatsen)

De dierenarts gebeld, om 17.00 uur is ze er. Ze geeft Egon antibiotica voor 5 dagen en pijnstillers voor zolang het nodig is. De wonden zijn oppervlakkig gelukkig. Besloten wordt geen nietjes in de wond op zijn spronggewricht te doen, anders zou hij drie dagen binnen moeten blijven. Gezien zijn toestand lijkt het beter hem zoveel mogelijk vrij te laten bewegen. Er wordt gekozen om de wonden te behandelen met 2x daags honingzalf en een wondspray van Dermiel. Met hulp van de dierenarts sprayen we alle wonden in. Ik heb meteen Petra gebeld en zij geeft Egon om 21.00 uur een behandeling op afstand. Na een poosje gaat hij met zachte ogen kijken en begint te kauwen/likken. Ineens geeft hij een hele diepe zucht en appt Petra dat ze klaar is, mooi om te zien! Petra geeft aan dat er veel energie naar Egon zijn hart ging.
       
 Do 09 mrt Egon voelt zich onder de omstandigheden vrij goed gelukkig, hij is best vrolijk wat vast door de behandeling komt, maar loopt pijnlijk vanwege de wonden tussen zijn achterbenen, wat niet zo gek is. Hij wil nu niet dat ik zijn wonden behandel, zijn rechterachterbeen is erg dik geworden. Ik spray de wonden wat in, maar het wordt te gevaarlijk, ik zet hem in de wei (gelukkig is het mooi weer) en aan het eind van de dag probeer ik samen met iemand anders zijn wonden te sprayen. Dit lukt niet goed, maar beter dan alleen. Om 19.30 uur geeft Petra weer een healing. Egon zakt er nu meer in en begint duidelijk te geeuwen en hij begint te drinken tijdens de behandeling, goed teken dus.

 Vrij 10 mrt Egon heeft zelfs gelegen vannacht, bijzonder want ik dacht dat hij dat voorlopig niet zou kunnen. Egon zijn wonden weer ingesmeerd met zalf. Dit gaat veel beter, echter wel met een praam op. Zijn pijn lijkt wat minder, hij loopt best snel, maar wel heel scheef. Rond 20.30 uur geeft Petra weer een behandeling op afstand, Egon stond er zelf al klaar voor. Hij staat al te gapen en vindt het deze keer heel fijn. Petra heeft vooral zijn rechterachterbeen extra meegenomen in de behandeling.
 
Zo 12 mrt De wonden genezen echt goed en Egon is vrolijk. Ik geef hem nog 2 dagen pijnstilling. Hij loopt lekker de hele dag op een grote wei, dus zijn wonden blijven mooi schoon, het insmeren gaat ook al veel beter. De tube zalf gaat hard, hij heeft zoveel schaafwonden! Maar we staan allemaal verbaasd hoe goed Egon zich houdt en hoe de wonden genezen. Zijn been is al veel dunner. De zalf smeer ik 2x daags op de wonden. 

Din 14 mrt 22.00 uur Petra geeft nog een keer een behandeling op afstand. Het werd heel warm en er ging heel veel energie naar hem toe. Petra haar vingertop tintelde zelfs. Fijn, want hij geneest er erg goed op (zie de foto’s)

Wo 22 mrt Egon wordt erg druk en heeft lopen rennen in de wei, in overleg met de dierenarts ga ik Egon weer even longeren en als dat goed gaat mag ik ook weer gaan rijden. Egon loopt boven verwachting, het ziet er naar uit dat het helemaal goed gaat komen met hem en dat al na twee weken!!
          
Do 23 mrt 18.30 uur Egon staat zelf al weer klaar voor nog een behandeling, zo leuk om te zien. Ik ga hem vanaf morgen ook weer voorzichtig rijden.

Za 25 mrt Egon loopt ook onder het zadel boven verwachting en lijkt geen trauma te hebben door het ongeval. De wonden zijn mooi genezen, heel erg blij mee. Lieve Petra, heel erg bedankt voor de behandelingen en dat je meteen klaar staat als het nodig is. Zonder jou had Egon niet zo snel opgeknapt, zowel lichamelijk als psychisch. Liefs, Saskia en Egon

Laatste update begin mei:
Saskia liet ons weten dat de wonden volledig genezen zijn

Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852

Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852