Paginanaam
Zoeken
VOEDSELVERGIFTIGING BIJNA FATAAL

Marieke met Corgi hond Ariël van Kennel Blach & Blues - Denemarken

Het is al een tijdje terug, maar ik wil toch nog het verhaal vertellen over ons teefje Ariël, die twee jaar geleden een zware voedselvergiftiging heeft opgelopen. Wij woonden in die periode in Denemarken en Ariël was drachtig van haar eerste nestje. Wij voeren onze honden vers vlees, maar hebben in die periode van de firma Lotgering een partij vlees geleverd gekregen, waarvan we later hoorden dat het nooit verkocht had mogen worden, omdat het niet in orde was. Ariël beviel van acht prachtige pups en heeft de dag na de bevalling het bewuste vlees gegeten. De dag erop merkte ik dat ze niet helemaal in orde was. Eten wilde ze haast niet meer, ze dronk haast niets meer en daardoor liep de melkproductie terug en moesten we de puppen allemaal met de fles bijvoeren. We zijn natuurlijk meteen met haar naar de dierenarts gegaan, die eerst dacht dat ze een baarmoederontsteking had. Ze wilde haar al gaan opereren, maar omdat ze niet de symptomen van een baarmoederontsteking had heb ik dat gelukkig tegengehouden.

Na het maken van een röntgenfoto zag de dierenarts dat ze enorme opgezette darmen had en toen begon bij mij een lichtje te branden. Omdat ik al vond dat het vlees er anders uitzag dan normaal heeft ze doordat ze door de bevalling minder weerstand had een voedselvergiftiging opgelopen. Dat was niet het enige probleem. Eén van de pupjes was bij de geboorte al erg klein en doordat de melk niet op gang kwam en het flessen moeizaam ging had de kleine Ajani een moeizame start. Hij kwam nauwelijks aan en ik moest hem regelmatig vocht toedienen om hem aan de praat te houden. Omdat de dierenartsen in Denemarken in dit soort gevallen gauw opgeven wilde ze hem keer op keer in laten slapen. Maar omdat Ariël goed voor hem bleef zorgen was ik ook vastbesloten om alles op alles te zetten. Ook Ariël had intussen al verschillende keren aan het infuus gelegen omdat ze dreigde uit te drogen. Op het moment dat ik het allemaal niet meer zo zag zitten kwamen we via facebook in contact met Petra. Petra is het nichtje van mijn man en zij vertelde dat ze aan diertherapie deed. Ze stelde voor om Ariël op afstand te behandelen en zo gezegd zo gedaan.

Eerst merkte ik niet veel aan Ariël, maar ’s nachts wilde ze opeens naar buiten. Eenmaal buiten zag ik dat ze echt verschrikkelijk aan de diarree was. Eerst schrok ik daar erg van en dacht dat haar toestand nog erger werd. Maar wonder boven wonder wilde ze de volgende morgen ineens weer wat eten! Eerst wat yoghurt en daarna kipfilet. En ze knapte steeds meer op en het herstel zette tot mijn grote opluchting door. Al snel at ze weer als een bootwerker en ook de dierenarts stond versteld. Ondertussen ging het met de kleine Ajani nog niet echt goed. Petra stelde voor om de pup ook te behandelen. Ajani had meerdere behandelingen nodig, maar ook hij begon zichtbaar op te knappen. Het drinken ging ineens veel beter en hij begon eindelijk goed aan te komen. Hij was uiteindelijk zelfs de eerste pup die vlees begon te eten! Precies op het goede moment is Petra in ons leven verschenen en was ze meteen bereid te helpen. Daar zijn we haar nog steeds dankbaar voor!

Update: 2 januari 2016
Amazing Ajani is de eerstgeboren reu uit ons eerste nestje van Ariel en Gizmo. Het was ons zorgenkindje maar kijk eens wat een mooie jongen het is geworden!


Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852

Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852