Zoeken
BALANCE & CARE FOR DOGS
SENIOR

Vanaf 8 jaar noemen we de hond een senior en bij sommige grote rassen is dit al vanaf 5 jaar. Sommige tekenen van veroudering zijn makkelijk te herkennen. De eerste grijze haartjes zijn in zicht en uw hond is minder actief en slaapt veel. De snelheid van veroudering kan per hond en ras verschillen. De leefomstandigheden, voeding en erfelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol. Grote rassen worden gemiddeld genomen minder oud dan kleine rassen. Naarmate de honden ouder worden kunnen er veel kwaaltjes en gezondheidsziektes optreden.

Gewichtstoename, gebitsproblemen, hartaandoeningen, vermindering van gehoor en zichtvermogen, huidziekte, lever- en nierproblemen, suikerziekte, staar maar ook dementie, gezwellen en tumoren komen voor.
Belangrijk om als eigenaar uw hond goed te blijven observeren. Niet ieder dier laat goed merken wat ie mankeert. Ook stress helpt niet mee aan de gezondheid, dit veroorzaakt vaak maag- en darmproblemen. Zorg daarom dat u uw hond geestelijk en lichamelijk actief houdt, aangepast aan de behoeftes. Om de gezondheid van uw hond goed te waarborgen, kan ik u hierin goed begeleiden.

Advies op maat op het gebied van rust, voeding en beweging. Ik bekijk het dier in zijn geheel en zal indien nodig ook kruiden, voedingssuplementen, Bachbloesems of wellness behandelingen hiervoor inzetten.


Passie voor Dieren. Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852