Zoeken
 BALANCE & CARE FOR DOGS
PROBLEEMGEDRAG

 GEDRAGSTHERAPIE
 
Een hondenleven lang gratis advies!
* Inzicht in het gedrag van uw hond
* Probleemgedrag herkennen en voorkomen
* Consult aan huis, inclusief 2 vervolgafspraken
* Vragenformulier + stappenplan op maat
* Levenslange nazorg, telefonisch of per mail

Voor gedragsproblemen met uw hond
kunt u een afspraak met mij maken. Ik kom dan bij u thuis, waarbij ik de hond in zijn vertrouwde omgeving zal observeren. Belangrijk, omdat uw hond dan reageert zoals hij dit gewend is om te doen. Er wordt niet alleen naar de leefomgeving gekeken van uw hond maar ook naar de dagelijkse routine. Wanneer de vragenlijst is ingevuld, heeft u tijdens het intakegesprek alle gelegenheid om vragen te stellen. Hierna bespreken we een doelgerichte therapie om het gedrag van uw hond te verbeteren. Na afloop krijgt u de aanwijzingen op papier zodat u zelfstandig met uw hond aan de slag kunt. Belangrijk is dat alle gezinsleden (de roedel) aanwezig zijn. Problemen die u met uw hond zou kunnen hebben:

* veelvuldig blaffen
* trekken aan de riem
* niet alleen kunnen zijn
* opdringerig naar bezoek
* niet willen komen als u roept
* onzindelijkheid
*vernielzucht
* voedselnijd
* het najagen van fietsers, auto's en voetgangers
* angst voor honden en harde geluiden

U leert de vier elementen van B.L.A.F. Hondenschool in praktijk te brengen. Verder leert u hoe u de juiste signalen moet afgeven, zodat u op hetzelfde niveau met uw hond communiceert. Na twee weken vind er telefonisch of via de mail een evaluatie plaats, waarbij de voortgang wordt besproken. Na afloop geldt een 'hondenleven' lang gratis advies per email of per telefoon.

Het intakegesprek duurt minimaal 1 tot 2 uur

Voor het communiceren met soortgenoten, hebben honden allerlei lichaamssignalen tot hun beschikking. Zelfs met de kleinste beweging kunnen ze al laten weten of ze elkaar accepteren of niet. Zij gebruiken deze communicatie ook naar ons toe. Leer daarom de taal spreken die ze ook in de roedel gebruiken. Ieder dier heeft zo zijn eigen karakter en wordt gevormd door emoties en eerder opgedane ervaringen. Waarom doet een hond wat ie doet, waarom vertoont het ongewenst of probleemgedrag? Dit komt voort uit het instinct in combinatie met het misverstand dat ontstaat door twee verschillende talen, die van mens en hond.


Passie voor Dieren. Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852