Zoeken

Wil jij ook een verdieping in de relatie met je hond? Geef ze de ruimte om zichzelf te zijn waardoor een mooie mens-hond relatie ontstaat. Ik geef je inzicht in de belevingswereld van je dier, om te kunnen afstemmen op zijn of haar gevoelens. Door het gedrag te leren lezen ga je je hond begrijpen. Slechts vier elementen die ervoor zorgen dat je hond vitaal en in balans is.

De ontwikkelingen in de hondenwereld staan niet stil. Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht wat vertaald is naar een nieuwe manier van omgang met je hond. Ik werk volgens deze nieuwe inzichten.
Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van klassieke conditionering om controle over het dier te krijgen. Ook het beloningssysteem is anders dan dat je gewend bent.

De achterliggende gedachte is dat de band die tussen jou en je hond ontstaat, primair gericht is op begrip, vertrouwen en samen plezier maken. Vergelijk dit maar eens met de vriendschap tussen jou en je goede of beste vriend. Vriendschap ontstaat doordat je elkaar graag mag. Interesses zijn vaak hetzelfde en jullie steunen elkaar. Die relatie werkt vast niet door het uitdelen van bevelen en alles maar opvolgen wat de ander eist. Ook het geven van snoepjes draagt daar niet aan bij, jullie mogen elkaar of niet. Zo werkt dit ook met honden.

Een omgang vanuit wederzijds vertrouwen en respect, in plaats van dat wij onze wil opleggen.Er ontstaat ontspanning, rust en veiligheid. Door te voorzien in de natuurlijke behoeftes van je hond des te fijner hij zich voelt. Stap over van commando's naar begeleiding. Durf de controle los te laten en geniet van het wezen hond. Je wordt er dubbel en dwars voor beloond!!

- een hond die voor je door het vuur gaat
- een hond die straalt en zichtbaar gelukkig is
- een hond die op hoge leeftijd gezond en vitaal blijft
- een innige band plus een hond die heel graag met je samenwerkt

In de Blaftraining zijn vier elementen verwerkt:  Balans Lichaamstaal, Aandacht en Fitness 
Balans staat voor evenwicht. Je leert rust en ontspanning in het leven van je hond te brengen, stress te herkennen en te verlagen. Lichaamstaal voor herkenning van de hondentaal en samenwerking. Aandacht voor de gezondheid, veiligheid en het zelfdenkend vermogen van je hond. Fitness voor de conditie en invulling van de behoeftes en talenten. Vier elementen die ervoor zorgen dat je hond vitaal en in balans is.

Bij hondenschool Passie voor Dieren leer je hoe honden onderling communiceren en hoe je de vier elementen kunt toepassen. Wanneer je hond je als een natuurlijke bege(leider) ziet, wordt acceptatie vrij gemakkelijk. Denk hierbij aan het komen als je hem roept, alleen thuis kunnen zijn of wandelen zonder trekken.Wil jij ook onbezorgd kunnen genieten van je hond? Neem dan contact met mij op! Je wordt je bewust van je houding ten opzichte van jouw dier. Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852

Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852